Blog

Meksička kuhinja važi za jednu od najraznovrsnijih i najzdravijih u svetu po pitanju kombinovanja različitih svežih, hranjivih namirnica. U ovoj kuhinji je poprilično zastupljeno crveno meso, raznovrsno sveže povrće, žitarice kao i nezaobilazna ljuta papričica. Ovo se, morate priznati, ne razlikuje mnogo od tradicionalne srpske kuhinje, gde pretežno dominiraju poprilično začinjena ili spicy jela.

Najpoznatiji predstavnik meksičke kuhinje je definitivno kukuruzna tortilja, bez koje je nemoguće pripremati autentičnu meksičku hranu, a kada govorimo o samim meksičkim jelima, to je svakako tacos.

Kukuruzne tortilje su dakle osnova mnogih meksički specijaliteta kao što su takosi (tacos), flatue (flautas), enčiladas (enchiladas), tostadas (tostadas), načos (nachos) itd. Takođe od kukuruznog testa se mogu pripremiti gorditas (gorditas), sopes (sopes), huaraćes (huaraches), tamales (tamales) ili napici kao što su Atole i tehuino (Atole y tejuino). Pored tortilje prisutni su i nezaobilazni dodaci poput: pirinča, crvenog i belog pasulja, kukuruza, halapenjo papričice, raznih vrsti vitaminskih salata kao i različitih slatko, ljutih i kiselih soseva. Spojeni u jednu celinu, svi oni čine magiju ukusa koju obožavaju svi ljubitelji meksičke kuhinje.

enchilada sa piletinom
U našem restoranu, možete probati selekciju meksičkih jela koja obuhvata: burito cezar, burito vege, enchiladu sa piletinom, enchiladu sa svinjetinom, meksički mole sa piletinom, meksički mole sa jagnjetinom. Ukoliko do sada niste probali ovu kuhinju, toplo vam preporučujemo da je okusite.

Blog

Circus sladoledi

Circus sladoledi

BlogRestoran Kovač je ovoga leta savršeno mesto za sve koji žele uživati u osvežavajućim ukusima Circus sladoleda. U našoj ponudi nalazi se preko 25 različitih vrsta sladoleda koji se svakoga dana pripremaju sa posebnom pažnjom i mnogo ljubavi. Svi sladoledi se prave...

Idealno vino uz Mibrasa specijalitete

Idealno vino uz Mibrasa specijalitete

BlogSvima je već poznato da hrana iz Mibrasa pećnice na ćumur, zahteva i odabir dobrog, kvalitetnog i idealno rashlađenog vina, a mi vam nudimo jednostavno uputstvo za uparivanje vaše idealne kombinacije. Crveno meso poput nezaobilaznog odreska zahteva crveno vino sa...

Biftek zbog koga su neki kuvari postali zvezde

Biftek zbog koga su neki kuvari postali zvezde

BlogNadasve poznat širom sveta, Biftek Wellington slobodno možemo reći, predstavlja krunu kulinarstva. Malo koji kuvar ume savršeno da ga pripremi jer je za pripremu potrebno pre svega iskustvo, veština kao i strpljenje. A priznaćete da je danas vreme novac i da retko...