fbpx

Blog

Svima je već poznato da hrana iz Mibrasa pećnice na ćumur, zahteva i odabir dobrog, kvalitetnog i idealno rashlađenog vina, a mi vam nudimo jednostavno uputstvo za uparivanje vaše idealne kombinacije.

Crveno meso poput nezaobilaznog odreska zahteva crveno vino sa izraženim taninima i kiselinama kako bi se uspostavio idealan balans u ustima. Jela poput Premium Kovač burgera, Duplog ili Klasik burgera idealno će se uklopiti sa crvenim vinima koja imaju voćnu aromu.

 

Dupli burger - Kovač

Jelo koje ni jednog pravog gurmana ne ostavlja ravnodušnim su svakako kobasice sa sirom iz mibrasa pećnice. Za ovo jelo bi mnogi rekli da se najbolje slaže uz craft piva, ali se ono savršeno uklapa i uz vina lepe arome šumskog voća ili recimo pino noar.

Kobasica sa sirom iz Mibrasa pećnice

Danas, izuzetno popularna grupa jela sa našeg menija svakako je piletina. Posebno pripremljeno pileće meso sa dodatkom začinskog bilja pažljivo se priprema u Mibrasa pećnici kako bi se u unutrašnjosti zadržala sočnost, a spolja obezbedila hrskavost. Uzevši to u obzir, uz recimo hrskavi batak iz Mibrasa pećnice fenomenalno se slaže šardone vinarije Kovačević.

Hrskavi batak iz Mibrasa pećnice

Grilovano povrće je nezaobilazni pratilac svakog dobrog roštilja tako da će lepi komadi tikvica, paprike, kupusa, patlidžana, crvenog luka učiniti roštiljsku rešetku kandidatom za savršen balans ukusa svakog pravog gurmana. A gurman ne bi bio gurman ako pored aromatičnog grilovankg povrća ne proba i čašu dobrog rozea.

Za koju god navedenu kombinaciju da ste se odlučili, znajte da ćete uživati u vrhunskim ukusima i aromama iz restorana Kovač.

Blog

Circus sladoledi

Circus sladoledi

BlogRestoran Kovač je ovoga leta savršeno mesto za sve koji žele uživati u osvežavajućim ukusima Circus sladoleda. U našoj ponudi nalazi se preko 25 različitih vrsta sladoleda koji se svakoga dana pripremaju sa posebnom pažnjom i mnogo ljubavi. Svi sladoledi se prave...

Ukusi meksičke kuhinje

Ukusi meksičke kuhinje

BlogMeksička kuhinja važi za jednu od najraznovrsnijih i najzdravijih u svetu po pitanju kombinovanja različitih svežih, hranjivih namirnica. U ovoj kuhinji je poprilično zastupljeno crveno meso, raznovrsno sveže povrće, žitarice kao i nezaobilazna ljuta papričica....

Biftek zbog koga su neki kuvari postali zvezde

Biftek zbog koga su neki kuvari postali zvezde

BlogNadasve poznat širom sveta, Biftek Wellington slobodno možemo reći, predstavlja krunu kulinarstva. Malo koji kuvar ume savršeno da ga pripremi jer je za pripremu potrebno pre svega iskustvo, veština kao i strpljenje. A priznaćete da je danas vreme novac i da retko...